Известие

Collapse
No announcement yet.

Сензор за дъжд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То хубаво ама никъде не се споменава на стъклото имали го "окото".
    Щото ако го няма колкото и кофи да лиска и да мърда лостчето файда никаква.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
      То хубаво ама никъде не се споменава на стъклото имали го "окото".
      Щото ако го няма колкото и кофи да лиска и да мърда лостчето файда никаква.
      Къде се намира това око? Има едно на горната жабка, то ли е?

Comment

Не,зад огледалото за задно виждане,на самото стъкло.Има синкаво черен оттенък като го гледаш отвън.Това което ти е на жабката е сензор на климатика за лъчите от слънцето.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

При мен го има.

Comment

Днес го пробвах и работи

Comment

как се пуска сензора да работи за да може като попадне вода на прозореца да заработи смисъл в каква позиция трябва да е лосчето на чистачките за да заработи ?
              Alfa Romeo 166 2.5 v6 24v

Comment

Буташ лоста за чистачките 1 път на долу. Те правят едно "минаване" на стъклото и спират, като при спряло положение застават малко по-високо от обикновено. От тук нататък спрямо силата на дъжда те започват да работят по-слабо или по-силно. Можеш да увеличаваш чувствителноста им с врътката на края на лостчето.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                  Буташ лоста за чистачките 1 път на долу. Те правят едно "минаване" на стъклото и спират, като при спряло положение застават малко по-високо от обикновено. От тук нататък спрямо силата на дъжда те започват да работят по-слабо или по-силно. Можеш да увеличаваш чувствителноста им с врътката на края на лостчето.
                  При мен е абсолютно същото, имам синия оттенък и първата степен на лостчето прави същото, но колкото и да поливам вода си работи през определен интервал от време. Колкото повече въртя копчето за интензитета, толкова по-бързо работят чистачките, ама не ми се чини кое им е автоматичното в такъв случай?

Comment

Моите не са автоматични и работят точно така.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Моя работи много добре,щракам на първа степен и колкото повече вода има по стъклото,толкова по често работят чистачките.

Comment

Когато чистачките работят в режим "с прекъсване", времето между два хода се обуславя от стойността на едно съпротивление. Въпросната стойност се променя в зависимост от позицията на врътката.
                        Като разглеждам схемата, виждам, че сензорът за дъжд вероятно представлява елемент чието съпротивление се променя на оптичен принцип в зависимост от попадналата в зоната на датчика вода. Това съпротивление е успоредно свързано на това на врътката.
                        Накратко - повече капки вода пред сензора е равностойно на завъртане на врътката към по-малки интервали между ходовете.
                        Така, че обяснението в документацията, което казва, че с врътката се променя чувствителността на сензора не е много вярно.
                        По вярно е да се каже, че с врътката се обуславя някакво максимално време между два хода а сензорът допълнително влияе като намалява това време в зависимост от силата на дъжда.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

При мен сензора беше прецакан и позициите работиха като твоите Смених го и сега имам автоматично пускане на чистачките
                          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

А дали може да се свали сензор от кола за части или трябва нов
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Сваля се без проблем само малко по-внимателно трябва да се пипа.Аз си свалих,но при мен не иска да тръгне системата!Датчика ми е здрав защото е пробван на още 2 коли и при двете си работи нормално.Но на колата ми не иска да тръгне!
                              5 Ланчии зад гърба си!
                              И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                                Сваля се без проблем само малко по-внимателно трябва да се пипа.Аз си свалих,но при мен не иска да тръгне системата!Датчика ми е здрав защото е пробван на още 2 коли и при двете си работи нормално.Но на колата ми не иска да тръгне!
                                При това положение трябва да провериш това, дали окабеляването е наред. Ориентирай се по схемата и провери, дали са налице всички необходими електрически връзки.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X